top of page

Veelgestelde vragen

Inschrijving van eerstejaars voor schooljaar 2022-2023

Wanneer kan ik mijn kind aanmelden voor het 1ste jaar in een secundaire school?

Je kan je kind digitaal aanmelden vanaf 27 maart 2023 (14 u.) tot en met 21 april 2023 (14 u.). Het moment waarop de aanmelding gebeurt, speelt geen rol bij de latere toekenning van de plaatsen in de scholen.

Je kan op eender welke computer aanmelden: thuis, bij familie, je buren, in een openbare bibliotheek, een buurthuis, de lagere school… Er zijn lokale partners die je kunnen helpen. Neem contact op met een organisatie in je buurt.

Wanneer weet ik voor welke school mijn kind een toegangsticket kreeg?

Het lokaal overlegplatform verwerkt alle aanmeldingen van 25 april tot en met 3 mei 2022. Op 5 mei 2022 worden de toewijzingsberichten per e-mail naar de ouders en de verschillende scholen gestuurd.

Is mijn kind automatisch ingeschreven wanneer het een toegangsticket kreeg?

Neen, een aanmelding is geen inschrijving. Wanneer de school de gegevens van de leerlingen heeft die aan haar is toegewezen vanuit het aanmeldingssysteem, krijgen de ouders een e-mail met de vraag digitaal in te schrijven. Indien het inschrijvingsformulier volledig wordt ingevuld, is de inschrijving afgerond.

De inschrijvingsperiode zelf loopt van 16 mei 2023 tot en met 12 juni 2023. De concrete werkwijze van inschrijven wordt nog meegedeeld: er dient zeker een ondertekening te gebeuren van het pedagogisch project en schoolreglement.

Schoolorganisatie 2022-2023 

Is er een schoolbus die in de buurt komt van onze woonplaats?

In het menu, bij optie "Nuttige info" -> "Busdienst" vind je de huidige trajecten die de schoolbus doet. We kunnen niet garanderen dat dit volgend schooljaar net hetzelfde traject zal zijn. De definitieve trajecten zullen vermeld worden op de website in de loop van juni.

Via de website van De Lijn ontdek je hoe je met de lijnbus de school kan bereiken. Waar vind je info over Buzzy Pazz voor de lijnbus?

Wat biedt de school aan ’s middags qua eten en drank?

Elke dag (behalve woensdag) kunnen leerlingen een broodje bestellen en kunnen ze kiezen tussen 5 verschillende soorten beleg. Zij dienen voor de broodjes bonnetjes te kopen aan het leerlingensecretariaat. Er kan ook water en spuitwater worden gekocht aan het secretariaat.

Wat wordt bedoeld met het ‘laptopproject voor eerstejaars’?

We zetten het laptopproject verder tijdens het schooljaar 2022-2023: dit betekent dat eerstejaars een laptop kunnen kopen of huren op de school. Gelieve dus zeker geen eigen laptop aan te schaffen: dat mag geschrapt worden op het cadeaulijstje voor communie of lentefeest.

Waar worden de eerstejaars verwacht op de eerste schooldag? Hoe lang duurt de eerste schooldag?

De eerstejaars worden verwacht op speelplaats A: dit is de speelplaats te bereiken via de grote bruine poort op de ‘Dries’. Op de eerste schooldag zijn alle leerlingen op school verwacht van 8u30 tot 12 uur.

Hoe en wanneer krijgen de eerstejaars hun boeken?

Op de boekenafhaling van vrijdagvoormiddag 26 augustus worden alle eerstejaars verwacht op school om hun boeken op te halen. De betaling gebeurt meteen en uitsluitend via bancontact. Gelieve zeker ook vanaf 16 augustus de website in de gaten te houden voor de laatste richtlijnen.

bottom of page