top of page

Veelgestelde vragen

Inschrijving van eerstejaars voor schooljaar 2023-2024

Wanneer kan ik mijn kind aanmelden voor het 1ste jaar in een secundaire school?

Je kan je kind digitaal aanmelden vanaf 27 maart 2023 (14 u.) tot en met 21 april 2023 (14 u.). Het moment waarop de aanmelding gebeurt, speelt geen rol bij de latere toekenning van de plaatsen in de scholen.

Je kan op eender welke computer aanmelden: thuis, bij familie, je buren, in een openbare bibliotheek, een buurthuis, de lagere school… Er zijn lokale partners die je kunnen helpen. Neem contact op met een organisatie in je buurt.

Wanneer weet ik voor welke school mijn kind een toegangsticket kreeg?

Op 11 mei 2023 worden de toewijzingsberichten gestuurd.

Is mijn kind automatisch ingeschreven wanneer het een toegangsticket kreeg?

Neen, een aanmelding is geen inschrijving. Wanneer de school de gegevens van de leerlingen heeft die aan haar is toegewezen vanuit het aanmeldingssysteem, krijgen de ouders een e-mail met de vraag digitaal in te schrijven. Indien het inschrijvingsformulier volledig wordt ingevuld, is de inschrijving afgerond.

De inschrijvingsperiode zelf loopt van 16 mei 2023 tot en met 12 juni 2023. De inschrijving in onze school gebeurt digitaal: zodra u op Aanmelden.school uw ticket krijgt (T) , kan u de inschrijving realiseren door de vragenlijst op deze website Aanmelden.school in te vullen en de akkoordverklaring met het schoolreglement ondertekend terug te sturen. Deze akkoordverklaring wordt u per mail bezorgd door de school.

Schoolorganisatie 2023-2024

Is er een schoolbus die in de buurt komt van onze woonplaats?

In het menu, bij optie "Nuttige info" -> "Busdienst" vind je de huidige trajecten die de schoolbus doet.

Via de website van De Lijn ontdek je hoe je met de lijnbus de school kan bereiken. Waar vind je info over Buzzy Pazz voor de lijnbus?

Hoe kan je een broodje bestellen op de school? Wat biedt de school aan qua drank?

Er kan ook water en spuitwater worden gekocht aan het secretariaat. Hiervoor koop je bonnetjes bij het leerlingensecretariaat. De procedure voor het bestellen van een broodje zal je eenvoudig op Smartschool terug vinden wanneer jouw account actief is!

Wat wordt bedoeld met het ‘laptopproject voor eerstejaars’?

Elke leerling heeft een laptop nodig: de school heeft een contract met een leverancier, waar u kan bestellen. Alle info over de laptops en hoe te bestellen vindt u onder Nuttige info - laptopproject.

Waar worden de eerstejaars verwacht op de eerste schooldag? Hoe lang duurt de eerste schooldag?

De eerstejaars worden verwacht op speelplaats A: dit is de speelplaats te bereiken via de grote bruine poort op de ‘Dries’. De tweedejaars worden verwacht op speelplaats G (via ijzeren hek langs gebouw B te bereiken). De derde en vierdejaars worden verwacht op speelplaats B. De vijfde en zesdejaars worden verwacht op de speelplaats van gebouw F (aan de doorloop). Op de eerste schooldag zijn alle leerlingen op school verwacht van 8u30 tot 12u05 uur.

Hoe en wanneer krijgen de eerstejaars hun boeken?

Op de boekenafhaling van vrijdag 25 augustus worden alle eerstejaars verwacht op school om hun boeken op te halen. De betaling gebeurt meteen en uitsluitend via bancontact. Gelieve zeker ook vanaf 16 augustus de website in de gaten te houden voor de laatste richtlijnen.

bottom of page