Na het lager onderwijs en soms ook tijdens het secundair onderwijs dienen ouders en kinderen te kiezen voor een nieuwe school.  Naast de organisatie en ligging van de school zelf spelen ook de aangeboden studierichtingen en sfeer een belangrijke rol  in deze keuze.

Bij het antwoord op elk van deze vragen beschikt het IMI over sterke troeven:

  • je kan er van een ruim aanbod aan keuze-mogelijkheden genieten. Zowel richtingen in het Algemeen Secundair (ASO), Beroeps Secundair (BSO) als Technisch Secundair Onderwijs (TSO) staan bij ons op het programma zodat onze leerlingen, indien wenselijk, van richting kunnen veranderen zonder dat zij een andere school hoeven te kiezen en hun vrienden achter moeten laten;
  • de studiekeuzebegeleiding is zodanig uitgebouwd dat elke leerling individueel gevolgd en begeleid wordt opdat hij/zij de beste studiekeuze kan maken doorheen het secundair onderwijs;
  • opvoeding speelt bij ons een belangrijke rol. Daarom hebben we onze leerlingbegeleiding ook sterk uitgebouwd. Ons leerkrachtenteam staat dan ook dicht bij de leerlingen, zodat leerlingen en ouders met hun vragen bij hen terecht kunnen.

Hierna laten we jullie kennismaken met onze school en al haar aspecten. Het is ons doel onze leerlingen  succesvol door te laten stromen naar een beloftevolle toekomst.

=> Studierichtingen