Matts wint de “Maks” !

MAKS, het magazine van het departement Onderwijs voor jongeren tussen 14 en 18 jaar organiseert regelmatig wedstrijden waaraan leerlingen kunnen deelnemen.  Meestal kan je dan meedingen voor een prijs voor jezelf of voor je klas en het is dan ook niet verwonderlijk dat ook leerlingen uit het IMI zich hiervoor inschrijven.  Ondanks de vaak grote concurrentie bij dergelijke wedstrijden heeft Matts Devriendt uit 6EMT een 1ste prijs weggekaapt en hierdoor kan de hele klas naar een 2-daagse workshop over audiosoftware.  Gedurende 2 dagen worden de leerlingen van 6EMT door Sean Dhondt (Nailpin) en Niko Westelinck (songwriter en producer) en het muzieklabo Noise Gate geïntroduceerd in de muziekwereld.  Ze zullen hun leren hoe ze een song moeten opbouwen. Welke software gebruik  je best ? Welke  instrumenten gebruik je en hoe neem je ze op ? De zanglijn ? En zo veel meer…

Dat Matts deze prijs wint, verwondert ons niet: hij is immers al enkele jaren intensief bezig met het combineren van twee passies, nl. computersoftware en muziek. Bij evenementen op school is hij immers vaak de vaste DJ en stilaan begint hij dit ook verder uit te bouwen (www.djmd.be)

Proficiat aan de winnaar. En leerlingen van 6EMT, geniet van de tweedaagse workshop !  Op het IMI zijn ze natuurlijk benieuwd naar de muzikale talenten in de klas !

Relaas van de workshop volgt in het 2de trimester.

Laat een Reactie Achter