Working nine to five …

no images were found

Anouk, Elise, Wilke, Jonatan, Sander en Thomas uit 6 handel hebben net een weekje praktijkervaring achter de rug. Dit gaf hen de kans om kennis te maken met alle aspecten van het bedrijfsleven. Het was ook een leuke leerschool om onze theorie van in de klas toe te passen op het echte bedrijfsleven.

In de week van 26 oktober liep Anouk Coppens  stage in de garage van Nissan Nijs te Ninove. Ze werd er vriendelijk onthaald door haar stagementor en de collega’s. Maar het was echter een hele uitdaging om als enige meisje te “overleven” tussen al die stoere garagisten. Toch was het een aangename ervaring met het echte bedrijfsleven en heeft ze er heel wat van opgestoken.

‘Dankzij de goede steun en ontvangst van mijn collega’s is mijn stage vlot verlopen’, vertelt Elise die haar stage bij Belcolade heeft gelopen. Deze stage begon op 26 oktober en eindigde op 30 oktober. Niet alleen heeft ze veel bijgeleerd over het echte bedrijfsleven, maar ze had ook met hulp van haar collega’s veel informatie voor haar geïntegreerde proef kunnen verzamelen, waardoor ze een goed gevoel overhield van deze stage.

Het zwembad ‘De Kleine Dender ‘ had de week van de 26ste Wilke Van Londersele op bezoek.
Wilke heeft deze week erg positief ervaren, niet alleen werd ze vriendelijk onthaald door al haar collega’s, ze mocht ook meteen de baan op waardoor ze beter kon kennismaken met alle aspecten van het echte bedrijfsleven. Wilke gaat volgend jaar wel nog verder studeren, maar na een weekje ‘badmutsen boeken’ ziet ze het bedrijfsleven helemaal zitten.

Jonatan De Vroede zijn stageweek bij Krëfel ging slecht van start: hij begon zijn stage pas op woensdag omdat hij ziek was. “Ik werd er zeer hartelijk ontvangen en ik voelde er me onmiddellijk thuis” vertelt Jonatan. Hij was verbaasd over het immense magazijn waar Krëfel al haar goederen stockeert. “Het was er echt leuk werken en moesten ze me vragen om er nog eens stage te gaan lopen, dan zeg ik onmiddellijk ja” zei Jonatan overtuigd. Het was echt een fantastische ervaring.

MIBA, de poorten fabrikant, nam een week lang Sander Baetens bij hun op stage. Hij heeft er alle aspecten van het bedrijfsleven kunnen ontdekken. Sander zelfs zei: “Mijn tofste taak die ik mocht vervullen was mee gaan met de vertegenwoordiger en ’s middags gingen we in de Mac Donalds eten.” Kortom dit was een week om nooit te vergeten!

In Bleuzé Wines hadden ze de hulp van Thomas. ‘Het is een klein, maar aangenaam bedrijf,’ zei Thomas, ‘van de eerste dag dat ik hier toekwam in het bedrijf hoorde ik er meteen bij.’ Op een leuke en speelse manier kennismaken met marketing en het echte bedrijfsleven, maar ook ordelijk en stipt werken. Kortom een weekje vol positieve herinneringen voor Thomas.

Laat een Reactie Achter