Jump into ‘Reality’

no images were found

Eind oktober hebben de leerlingen van 6ST, een week van het bedrijfsleven mogen proeven. Het was een ervaring die elk van hen veel heeft bijgebracht en waar ze in de toekomst kunnen op terugvallen, ze hebben daardoor nu een beter zicht op het reilen en zeilen gekregen binnen een bedrijf.

Shari Pots uit 6 Secretariaat-Talen heeft L-door als bedrijf gekozen omdat ze het een modern en jong bedrijf vindt met een hypermodern productieapparaat van sectionele poorten. De zenuwen verdwenen al snel door het vriendelijke onthaal door haar stagementor Ellen Samyn, die haar voorstelde aan de andere werknemers. Haar stageweek begon  met klasseren, maar om wat af te wisselen mocht ze scannen en faxen, wat totaal nieuw voor haar was. Ook mocht ze op de meest stresserende afdeling, de planning, werken. Daar heeft ze vooral leren telefoneren in het Frans en Nederlands met klanten. Tenslotte heeft ze twee vergaderingen bijgewoond waaronder één in het Frans. Het was een leerrijke ervaring met toffe collega’s tijdens een week die (te) snel voorbij was.

Ook voor Ignas Barbé was de stageweek een bijzonder aangename kennismaking met het echte bedrijfsleven. Hij deed zijn stage bij Norbert Dentressangle Distribution services nv: dat is het bedrijf dat de opslag en distributie verzorgt van de producten van Iglo en Ola. “Ik heb er me echt geamuseerd” aldus Ignas. “Mijn werk was zeer gevarieerd: ik mocht er allerlei zaken klasseren, vrachtbrieven invullen, de telefoon opnemen, bepaalde documenten kopiëren en zelfs wat orde scheppen in de boekhouding van de warehouse manager”. Ignas mocht ook eens meerijden met een vrachtwagen die producten moest leveren bij een bedrijf in Westerlo: op deze manier kreeg hij een idee van het verdere distributieproces. Een zeer leuk gegeven was ook dat alle werknemers naar hartenlust Magnums en Cornetto’s mocht eten.

Tot slot was de stageweek van Jonas Raveyts volgens hem één van zijn hoogtepunten van het jaar. Hij werd tewerkgesteld bij Horta ATD, de centrale die alle 36 leden van Horta begeleid. Zijn belangrijkste taak bestond eruit om gegevens van alle mogelijke concurrenten in te voeren in een programma. Dankzij het programma kunnen ze nieuwe vestigingen beter plaatsen in de toekomst. Ook zijn kennis van Excel werd op de proef gesteld toen hij de folder en een enquête mocht opstellen. Tijdens de middagpauze kon hij steeds genieten van de steeds goede verhalen en de al dan niet schuine moppen van de werknemers. De collega’s waren er uiterst vriendelijk en behulpzaam zodat hij zich geapprecieerd voelde. Het was voor Jonas een zeer aangename ervaring die hem veel heeft bijgebracht over het bedrijfsleven.

Laat een Reactie Achter