Klasvormende dag 1ste jaars @ IMI

Geplaatst in: Activiteiten | 0

dia1Wat een fantastische dag ! Weer eentje om in te kaderen bij de vele andere dingen die ik al heb meegemaakt op het IMI. Net zoals alle eerstejaars was ik heel benieuwd hoe die klasvormende dag zou verlopen, want ook voor mij was dit de eerste keer. Natuurlijk hadden we met zo’n prachtig weer de zon al aan onze kant, maar toch zag ik ’s morgens op de bus nog wel wat vragen op een aantal onwennige gezichten. Sommigen al een beetje ongeduldig om zich eens goed uit te kunnen leven, anderen vol hooggespannen verwachtingen. En of die werden ingelost !

In de voormiddag werden er willekeurige groepjes gemaakt aan de hand van strandspelletjes. Het uitbeelden van een bepaald dier of het nabootsen van dierengeluiden werd door de ene leerling al met meer enthousiasme en correctheid gedaan dan de andere. “Schipper mag ik overvaren ? “en “Russisch ei” als je thuis met velen bent moet je dit laatste maar eens uitproberen – zorgden voor heel wat hilarische momenten en toffe foto’s. Op die manier leerden de verschillende leerlingen uit de verschillende klassen elkaar beter kennen.

In de namiddag zorgden een aantal leuke activiteiten voor een hechtere klassfeer. Per klas werd er samen met de klasleraar op een gezonde manier gewedijverd om van een neutrale jury, bestaande uit directie en sportleerkrachten, de meeste sterren binnen te krijgen.

Elke klas kreeg de opdracht een zandkasteel te bouwen, met overtollige kledij de letters van het IMI uit te beelden, een kleurrijke papieren bloemenruiker samen te stellen, de figuur van een leerling uit de klas in het zand uit te beelden en te versieren met schelpjes.

Als slotopdracht moest er een klaslied over het IMI gecomponeerd worden. En weer was ik verbaasd door de creativiteit van onze eerstejaars : op zeer korte tijd slaagde elke klas erin enkele eenvoudige dansmoves te combineren met sprankelende liedjesteksten tot een geslaagd IMI-lied.

Het gezellige rumoer op de bus en de tevredenheid op de door de zon gekleurde gezichten van de leerlingen bij de terugreis lieten duidelijk zien dat het opzet van deze dag met 100% geslaagd was.

Wat mij vooral is bijgebleven op deze keitoffe dag :

–          het enthousiasme zowel bij de leerlingen, leerkrachten als directie bij de een of andere groepsactiviteit

–          ik heb leerlingen zien openbloeien en zich leren openstellen voor mekaar

–          de dankbaarheid van sommige leerlingen : als een leerling je spontaan zegt dat hij fier is dat hij in een bepaalde klas zit, dan doet dit je wel wat als leerkracht

–          het kind dat in mij nog eens naar bovenkwam terwijl ik met evenveel enthousiasme als de leerlingen aan hetzelfde mooie zandkasteel aan het bouwen was

–          het trotse gevoel van dankbaarheid dat ik in het IMI mag lesgeven

Met dank aan op de eerste plaats alle eerstejaars die het beste van zichzelf hebben gegeven, maar evenzeer aan allen die gewerkt hebben aan de voorbereiding en de uitvoering van deze prachtige dag.

Van meneer Thierry, onze correspondent-leerkracht ter plaatse (VLAT).

Sfeerbeelden van deze prachtige dag vind je op https://www.facebook.com/IMIRoosdaal/photos/?tab=album&album_id=1049319231854534. Neem ook eens een kijkje op de andere activiteiten die beschreven staan op onze Facebookpagina.