Examendagboek

Geplaatst in: Onderwijs | 2
Wij vroegen aan enkele leerlingen van het eerste en tweede jaar om hun gedachten en belevenissen van deze laatste school- en examenmaand juni neer te schrijven. Hieronder volgen enkele spontane en (h)eerlijke getuigenissen. Naarmate ze binnenkomen vullen we ze aan. Geniet ervan !

.

9 juni 2009

Deze week ben ik gestart met het overlopen van de leerstof van wiskunde. Ik ben nadien begonnen met mijn bewijzen te leren. Het is erg moeilijk. Daarom ga ik het nu al eens leren en in het weekend nog eens. Zo kan je volgens mij de bewijzen beter onthouden. Het is belangrijk om in het weekend een planning te maken van wanneer je gaat studeren en wanneer je pauze gaat nemen. Anders vliegt de tijd zo voorbij en kom je in tijdsgebrek. Het is ook belangrijk dat als je een pauze neemt dat je niet binnen blijft zitten. Als het mooi weer is, kan je al eens een frisse neus scheppen. Gezonde lucht is goed voor je verstand. Zo zal je beter kunnen leren.

.

9 juni 2009

Vandaag ben ik begonnen met mijn bewijzen te schrijven. Het is redelijk veel theorie voor meetkunde en ik ga er niet komen met alleen een weekend om het examen te leren. Wat de andere examens betreft, ik kan wel bio beginnen leren omdat het samen staat met  Engels en dat is ook wel redelijk veel met al die nieuwe tijden dat we geleerd hebben. Het is best om er op tijd aan te beginnen en met goeie moed eraan te beginnen, voor een mooie afsluiter van het schooljaarLachen

.

9 juni 2009

Ik heb mijn overzichtslijsten gecontroleerd, want soms moeten we die afgeven tijdens de examens. De testen die niet in orde zijn met verbetering of handtekening, breng ik zo vlug mogelijk in orde. Ook ben ik als eens aan het kijken of ik al voorbereidingen kan doen: definities, spreekwoorden en woorden waar we de betekenis van moeten kennen op een net, overzichtig blad schrijven (studeert makkelijker). Het beste is ook om voor moeilijk studeerbare leerstof een trucje te zoeken om het gemakkelijker te studeren. Ik ben ook mijn examenleerstof al bijeen te zoeken om eens te bekijken of ik alles snap. Indien ik sommige dingen niet snap ga ik dat de eerstvolgende les vragen, want tijdens de examens is dat niet mogelijk.

.

9 juni 2009

Nu komen de examens toch wel heel dicht bij. Dit weekend was mijn laatste ‘vrije’ weekend. Vanaf volgend weekend ga ik al mijn tijd aan mijn bureau door brengen en formules voor wiskunde, woordjes voor Frans en zegswijzen voor nederlands in mijn hoofd proberen te stampen.

Mijn bff (= acroniem voor “best friend forever” nvdr) heeft biologie al geleerd en is op dit moment ongetwijfeld bezig met wiskunde. Ik heb ondertussen al mijn mappen in orde gebracht en mijn, met bloemen versierde, examenrooster hangt boven mijn bed. Maar echt gestudeerd heb ik nog niet. Ik heb er gewoon geen zin in en er zijn zo veel andere leuke dingen om te doen: computeren, in tijdschriften lezen, naar een film kijken, … Het is al erg genoeg dat ik al deze leuke dingen moet laten vallen. Maar als het goed weer is word ik helemaal gek. Mijn broers( die nog op de lagere school zitten) zijn dan buiten in de zon en ik moet binnen blijven. Want buiten studeren gaat niet. Probeer maar eens te leren als je broers constant tegen jou beginnen te praten en je notities om de 2 minuten wegwaaien. Ik troost me dus maar met de gedachte dat mijn broers over een paar jaar net als mij binnen zullen moeten zitten en ik voel me al veel beter. Iedereen heeft het ooit moeten doen of zal het ooit moeten doen. Je kan het dus beter goed doen. Het is vandaag toch slecht weer en mijn broers zitten ook binnen. Dus ik zal vandaag maar al beginnen met leren.

.

6 juni 2009

He dagboek,

Vandaag ben ik er dan maar eens aan begonnen he, de grote slag. De bewijzen van Wiskunde. Het zijn in het totaal 32 bewijzen,19 defenities en 8 eigenschappen, als ik deze allemaal voor de examens wil geleerd hebben, dat zou het beste zijn, vrees ik, dan zou ik 6 bewijzen per dag moeten leren. Vooraleer ik deze deftig kan, moet ik ze nog 3 keer schrijven ook. Dat betekent zo’n 18 bewijzen per dag, zonder nog maar te denken aan de definities en eigenschappen. Dan kan ik eigenlijk, nog maar juist de theorie, en deze nog maar juist voor wiskunde. Manmanman, als ik deel per deel ga leren, zou dat normaal gezien wel moeten lukken, maar ja normaal gezien.

Maar ja, ik bekijk het eigenlijk nog altijd vrij positief, namelijk: de examenweek komt eraan, maar de grote vakantie ook, dus ja. Eigenlijk is dat zeer mooi meegenomen, één weekje goed leren, en acht weken vakantie. En vakantie, betekent niets doen, gedaan met examens, weg met testen, gewoon geen blablabla meer over school.

Ik ben er vandaag aan begonnen, vermits mijn wiskundeleerkracht, op mijn rapport had geschreven, dat ik nauwkeuriger, grondiger, maar vooral er op tijd moest aan beginnen, dat is nog het belangrijkste van allemaal.

.

4 juni 2009

Hey dagboek,

Binnenkort weer examens… Pfff… Vandaag voor de eerste keer het examenrooster bekeken en het ziet er nog redelijk doenbaar uit! We beginnen op dinsdag met wiskunde, dus dat wordt in het weekend daarvoor al studeren!! Daarna biologie en Engels, ze vallen op dezelfde dag, net de 2 makkelijkste vakken! Daarna Nederlands, zal wel meevallen zoals altijd! En dan vrijdag geschiedenis! Dat wordt donderdagnamiddag puffen!!! Op maandag hebben we Frans, we hebben een volledig weekend op te studeren, dus dat zal wel meevallen! Dinsdag aardrijkskunde en daarna GENIETEN! Van een heerlijke zomervakantie! Al bij al dus doenbaar(hoop ik!)

Tot volgende week, dan schrijf ik weer iets over de examens!

.

3 juni 2009

Ik heb het examenrooster, al eens bekeken. Manmanman,het duurt opnieuw langer als een week. Ik zie er echt weer tegen op, maar ja, nadien is het trouwens ook grote vakantie. Dat is 2 maand, lekker niks doen, joepie. We beginnen met wiskunde, dat is voor mij een klein probleem, vrees ik, maar ik heb er een weekend en een halve dag voor. Dus dat moet lukken. Voor wiskunde, zijn er wel in de 30 bewijzen te leren, en dat juist voor meetkunde.Al de rest zijn maar kleine vakken, zoals geschiedenis, dat is gewoon van buiten leren, en aardrijkskunde gaat voornamelijk gaan over Brussel. Dus ja, dat kan op zich ook niet moeilijk zijn.

Het zal wel lukken!

.

3 juni 2009

De examens staan voor de deur en ik heb er niet echt veel zin in. Het eerste examen is wiskunde. Het examen van wiskunde zal waarschijnlijk wel moeilijk zijn. We moeten voor wiskunde een 20-tal bewijzen leren.Dat is dus veel werk! Daarom is het beter om op voorhand te studeren! Deze week ga ik proberen tijd vrij te maken om wiskunde te leren zo hoef ik niet te panikeren met de examens.

2 Reacties

 1. axelle
  |

  Examens zijn lastig. Maar zullen er altijd blijven in ons leven. We ontsnappen er niet aan. dus waarom zo reageren. We doen ons best & zien wel wat er van komt!

  Het zal wel lukken!

 2. Negative Creep
  |

  Mja, moeilijke periode, en ik herinner me dat de bewijzen in het 1ste jaar wel enorm veel waren, maar om op 9 juni al te beginnen…? Ö Tja, ieder zijn planning zeker :p

Laat een Reactie Achter