Filmavond op 23 januari

Ieder jaar organiseert het leerlingenparlement een filmavond op school. Dit jaar zal deze plaatshebben op 23 januari. We hebben gekozen voor ‘Monty Python and the Holy Grail’ en ‘The messengers’. De eerste film is toegankelijk voor alle leerlingen en begint om 19h30. De tweede film is een 16+ en is dus alleen bestemd voor de 4de, 5de, 6de en 7dejaars en begint om 22h00.

‘Monty Python and the Holy Grail’ is een komische film uit 1975 en is geschreven en gespeeld door de komische groep Monty Python.
Koning Arthur gaat met zijn trouwe kokosnotenklappe Patsy (als goedkoop substituut voor een edel ros) op zoek naar ridders die de Ronde Tafel waardig zijn. Sir Launcelot, Sir Bedevere en Sir Galahad sluiten zich bij de koning aan, maar ook de minder bekende, en zoals zijn minstreel graag benadrukt, iets minder dappere Sir Robin sluit zich aan. Op een bepaald moment verschijnt God aan Arthur en zijn gevolg, en hij geeft hen de opdracht de Heilige Graal te zoeken. De ridders gaan elk apart op zoek naar de graal, maar hun queeste
is niet zonder moeilijkheden.

The messengers is een thriller uit 2007.
De familie Solomon heeft het gehaaste leven van Chicago verruild voor het bestaan op een afgelegen boerderij in North Dakota. Temidden van de rust en de velden vol zonnebloemen, komt de 16-jarige Jess erachter hoe angstaanjagend hun isolement kan zijn wanneer zij en haar jonge broertje Ben onheilspellende geesten waarnemen die niemand anders zien kan. Niemand gelooft haar, ook niet wanneer de verschijningen gewelddadig worden. Jess wordt geconfronteerd met het duistere verleden van vorige bewoners van het huis en kan alleen maar hopen dat er naar haar geluisterd wordt voordat het te laat is.

De toegang bedraagt € 2 (combiticket: € 3) in voorverkoop en € 3 (combiticket: € 5) aan de kassa. Er zijn ook drankjes en snacks te verkrijgen (€ 1/stuk) vóór de film en tijdens de pauze. Enkele van onze leerkrachten zullen aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden.

Een Reactie

  1. admin
    |

    En het was absoluut de max. Prima georganiseerd door de leerlingenraad. Zo een dingen mogen ze nog doen !!

Laat een Reactie Achter