Hoezo gaming positief?

De game-industrie wordt heel vaak geconfronteerd met allerlei nadelen van de games. Gamen is slecht voor je, dat is de meest uitgesproken uitspraak die we op dit moment kunnen bedenken. We hebben hem in ieder geval het vaakst gehoord.

Toch laten games je een andere kant zien van sommige dingen, games leren je dingen waarvan je eigenlijk nog niet bewust bent. Leerzaam
Zo is dat ook met games. Veel games zijn bedoeld om je agressie in kwijt te kunnen of om ontspanning te bieden. Maar games zijn ook leerzaam. Speel The Sims 2 en je leert alles over huishouden. Leer autorijden in Gran Turismo. Word filmproducer in The Movies. Nee, goed. Dat is even iets te overtrokken. Maar indirect leren wij echt wel een hoop van games. Het is wetenschappelijk bewezen.

Gezondheid
we weten ook wel dat langdurig gamen slecht voor je ogen of voor je gezondheid kan zijn. Zit je teveel achter de computer en sport je niet, dan word je dik, simpelweg omdat je te weinig beweegt. Kortom, ga van je luie reet af als je zo bent. Maar weet wel: games hebben meer positieve dan negatieve punten, als je er maar goed mee omgaat.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die gamen een beter oog en hand coördinatie, dokters worden aangeraden om in hun vrije tijd te gamen want dit is tijdens hun werk van levensbelang.

Voor ieder wat wils

Er zijn games voor je geheugen te trainen zoals brain training, sudoku, … . Brain training is beschikbaar op de Nintendo en is meer gericht voor een ouder publiek. Het is een oefening om te weten aan welke leeftijd je zit volgens je geheugen.

Er zijn ook meer actie gerichte spelletjes die gericht zijn op een jonger publiek. Hieronder verstaan we dan sportgames, shootgames. Deze games zijn meer bedoeld voor ontspanning maar onder bewust leren deze games je concentratie verbeteren. Alsook je reactievermogen wordt getraind.

Het lijkt er dus op dat games meer positieve dan negatieve effecten heeft.  Maar akkoord, als je tot in de vroege uurtjes voor je scherm zit te gamen en dat elke dag weer, dan is dat niet meer goed.  Maar geldt dat niet voor alles?  Teveel is toch nooit goed.

Laat een Reactie Achter